Værdagbok 2024


JANUAR 


31. januar. Denne januar måned har jaggu gitt litt av alt (eller mye av alt!) Mye mildvær og masse kulde og helt til slutt ekstremværet Ingunn! Det har vært 16 mildværsdøgn og 15 døgn med kulde og temperaturen ender akkurat på snittet (normalen), -2,5 grader. Nedbøren ble 85,6 mm og det er 24 mm. mindre enn normalen.

Ekstremværet Ingunn feide inn over Trøndelag om kvelden 31. med vind godt over orkan i vindkastene på kysten. Det meldes om en del hus som har fått tak blåst av og 12000 mennesker uten strøm. 
I Grong startet uværet mellom kl. 23 og 24 og varte godt utover natta, men med de verste kastene, godt over orkan styrke, like etter midnatt. Det ble ikke så mye nedbør.


29. januar. 9,6 varmegrader her kl. 02.00 i natt! Nå har det vært mildvær sammenhengende i 8 døgn og det ser ut som det skal fortsette ennå noen dager.

14. januar. Etter 6 dager med mildvær går det nå over i kulde igjen - forhåpentligvis ikke sprengkulde, men kaldt blir det

7. januar. Året starter som det forrige året avsluttes - med kulde. Ikke sprengkulde, men gjennomsnittet for disse 7 dagene er -8,2 grader så vinter er det! Men nå snur det igjen, hele uka som kommer ser ut til å bli mild, med en del regn!


Joomla templates by a4joomla