Værdagbok 2019

12. februar lå det 62 mm. nedbør her og 27. februar var alt borte! 
Men, vinteren er nok ikke over....:-) 

12. februar. Det har nå vært kuldegrader helt siden 13. januar - ikke veldig kaldt de siste døgnene, men kjølig har det vært, mange vil si perfekt vintervær. I natt slo det om og nå er det 4-5 varmegrader og noe regn. Værutsiktene framover tyder på at vi får full omlegging til en mild værtype langt ut over i februar. Jeg har bemerket det før, men gjentar nå: det er bemerkelsesverdig hvordan værtypen holder seg stabil i lange perioder for så å endre til en annen type som også varer lenge! M.a.o været opptrer i lange bolker...

5. februar. Vinterens kaldeste måling, -21,4 kl. 6.20 i morges.


JANUAR

31. januar. Måneden ble ganske gjennomsnittlig hva angår temperatur. Lenge så det ut til å bli en svært mild januar, men den 12. slo det om og siden har det vært bare kuldedøgn, ikke svært kaldt, men skikkelig vintervær.

For de som ennå ikke mener at klimaendringer finner sted kan jeg nevne at den offiselle normalen for januar for vårt området er på ca. -6 grader. Årets januar havner på ca. -3 grader og det er helt på gjennomsnitten min siden 1993. Mao 3 grader varmere!

Det har vært en svært nedbørsrik måned med 60 mm mer nedbør enn normalt, dvs. 144 mm.

20. januar. Det har nå snødd hver eneste dag siden 13. januar, 10-20 cm hvert døgn, til sammen burde det nå ligget 1,30 m ved målestaven, men heldigvis er snøen kald og nye snøfall pakker den sammen slik at det i morges lå 62 cm!

18. januar. Mildværet er nå avløst av skikkelig vintervær, med snøfall nesten hver dag og varierende kuldegrader! 7. januar var det null snø ved målestaven min, nå ligger det nesten 40 cm løssnø der, og vi har passert snittnedbøren for januar med 30 mm!

11. januar. Året har begynt svært mildt, faktisk har jeg registrert  alle 10 døgn med døgngrader (gjennomsnitt for hele døgnet) over null.

 

Joomla templates by a4joomla